Figyelem!

Örömmel értesítjük pácienseinket, hogy a átköltöztünk a Veszprém Damjanich u 4/c-ből az 1/c-be!

[Bezár]
   
VIS LABORIS KFT. Foglalkozás-egészségügyi szolgálat

VISVIS KFT.
H-8220
Balatonalmádi, Tinódi u. 2.
tel.: +36 30 277-1101
email: info@visvis.hu

Elsődleges tevékenységünk cégek komplex foglalkozás-egészségügyi ellátása, ennek jogszabály háttere itt, olvasható. Gyakorlatilag ez a dolgozók és a munkahelyek vizsgálatát jelenti. Végezzük a gépjárművezetők, kedvtelési célú kishajóvezetők, targoncások, lőfegyvertartók orvosi alkalmassági vizsgálatát is.

Igény szerint külső szolgáltatók bevonásával szervezünk szűrővizsgálatokat (bőrgyógyászat, allergia, szemészet, véradás), valamint manager szűrést is. Az elvégzett szűrések körét a kedv, és az anyagi lehetőségek határozzák meg, de alapkoncepció, hogy a külső szolgáltatók díját számlázzuk tovább.

Oltunk mindenkit, aki kéri. A munkakörhöz kötött oltásokon kívül igény szerint ki mi ellen szeretne védekezni. Az oltás beadása térítésmentes, helyesebben a díját tartalmazza az alapszolgáltatásunk.

Külön meg kell említenem a kampányjellegű oltásokat, ezek között is kiemelt helyen az influenzát. Tavaly 1000 fölött volt a beadott vakcinák száma (szezonális és új) A 800 H1N1 elleni vakcinából 600-at térítésmentesen tudtuk cégeinknek biztosítani, kritikus időben is be tudtunk szerezni szezonális elleni oltóanyagot. A cégek is belátták az oltás célszerűségét (és anyagilag támogatták a fizetős oltóanyagot), mert a betegség táppénzvonzata egyértelműen őket érinti, illetve a kulcspozícióban levő emberek kiesése komoly gondokat okozhat a működésben. Rengeteg bizonytalanságot kellett eloszlatni a betegséggel kapcsolatban ez ügyben elég sok előadást, konzultációt tartottunk. Természetesen részt vettünk a cégek pándémiás tervének kidolgozásában, illetve adaptációjában.

Volt már dohányzásról leszoktató program több száz résztvevővel, életmód-tanácsadás, rizikóelemzés családi napon, stb. A fő gondolat, hogy senkit nem szabad akarata ellenére megvédeni, de a következményekre fel kell hívni a figyelmet,és a megoldásra javaslatot kell tenni. A többi pedig már fejben dől el.

Rendeztünk már prosztata szűrést, illetve férfi egészség napját, természetesen külső szakemberek bevonásával.

Átnézzük a kockázatértékeléseket, elvégezzük az üzembehelyezések ránk vonatkozó részét, és megpróbálunk minden olyan kérdést megválaszolni, amit az élet felvet, és a cégek megtisztelnek azzal, hogy megkérdeznek. A skála az eseti ötleteléstől az anyavállalat által megfogalmazott protokollok magyarországi adaptációjáig terjed. Sok alig/rosszul szabályozott kérdésben kell megtalálni az élhető utat a reális, mindenkinek vállalható kompromisszumok mentén.

Előfordul, hogy bírósági eljárás során kell állást foglalnunk, illetve konzultálni. Célunk, hogy ne „CSAK” a hatósági ellenőrzések során, de az igazságszolgáltatás előtt is meg tudjuk védeni a véleményünket. Nem elég ha valakinek igaza van,azt meg is kell tudni védeni., itt néhány szónak milliós konzekvenciája van. A védelem az ügyvédek, és az érintett felek dolga, de a szakmai konzultációban, a speciális szakemberek felkutatásában megvan a helyünk.

A témához kapcsolódik, hogy véralkoholvizsgálat céljára is veszünk vért akkor, ha elérhetőek vagyunk. Mivel igény merült fel arra is, hogy extrém időben (hétvége, ünnep) is megoldható legyen a vérvétel, dolgozunk a megvalósíthatóságon.

Ha már a fejreállásnál tartunk, tőlünk akár fejre is állhat. Sőt, ez az egyik programunk célja. Speciális gravitációs állvány segítségével, a bokát rögzítve, a test saját súlyát használjuk a gerinc nyújtására. Ez hátfájósok, gerincsérvesek konzervatív kezelésében előnyös. A használó (előzetes beállítások után) súlypontáthelyezéssel, valamint egy kapaszkodó segítségével az egyéni komfortjának megfelelően állítja be a dőlési szöget. Részletek a Letölthető anyagok Batman menüpontjában, illetve a www.denever.hu címen érhetők el. A "Denevér" rekreációs szigeten nemcsak gerincnyújtás, hanem gépi masszázs, nyirokmasszázs, valamint vibrációs tréner is rendelkezésre áll. Ide próbálom szervezni azokat a dolgokat, amik a beteg panaszára megoldást nyújthatnak, de időben, infrastruktúrában messze túlmutatnak a rendelői lehetőségeken. Bár szolgáltatásani külsősöknek is elérhetők, ingyenes próbákkal, 50% kedvezménnyel igyekszünk érzékeltetni, hogy mégiscsak az üzemorvoslás a fő profilunk.